Kígyóvacsora fehérborral

Kígyóvacsora fehérborral

Szereztünk kígyót. Mielőtt az állattartók megköveznek: eleve étkezési célra. Gyerekkoromban sok indiántörténetet olvastam, és mindig is szerettem volna kígyót enni, ennél jobban már csak a medvetalp foglalkoztat, úgy Old Shatterhand-módra. A medvetalp várhat, a kígyó...
Zanzibár ízei

Zanzibár ízei

Péntek esti program volt a Lucullus Baráti Társaság (BT) zanzibári vacsorája. Az utóbbi vacsorákból sokat kihagytam, és blogolni sem mindent blogoltam ki, tehát most mindenképpen beneveztem az eseményre, és elhatároztam, hogy írni is fogok róla. Az új helyre költözött...
Három kocsonya 1581-ből

Három kocsonya 1581-ből

Itt az idő ismét kocsonyát készíteni, hagyománytiszteletből és kíváncsiságból akár olyan recept szerint is, amiket Bornemissza Anna – Apafi Mihály erdélyi fejedelem sokoldalú és tevékeny asszonya – 1680-as szakácskönyvében olvashatunk. A könyvet természetesen nem a...

Lucullusi vacsora Wangnál

Kínai vacsorára mentünk karácsony közeledtével – a Lucullus éves programjainak egyike, egyfajta születésnapi ünnepség. A helyszín Wang mester étterme a Gizella utcában. Az ajánlat: huszonhárom fogásos eseces retekkel készített kacsalevestől a Mai Ce-tung...
Gold menüvacsora

Gold menüvacsora

Bemenüztettük magunkat péntek este (az Avana-SFportal sci-fi nap előestéjén). Alternatív Lucullus-vacsoránkon felkerestük a Gold fitness centrumot a Budafoki út északi részénél. Van bent egy fallabdapályákkal kerített területen  kicsiny étterem, ahol a napi...
Pizzatölcsér Kono-módra

Pizzatölcsér Kono-módra

Hah, nézem a bejegyzéseket, és az elmúlt hetekben méltatlanul elhanyagoltam az éttermi beszámolókat, szemben a borajánlókkal. Ma délelőtt azonban Lucullus-os meghívásra bekukkantottam a Mamutba, ahol a Kono pizza első éttermének a megnyitóját tartották. Nem másról van...

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás