Már megint tavasz

Már megint tavasz

Már leírtam, hogy nekem a tavasz megérkeztét mindig a zöldségek ízváltozása jelzi. Most sem volt másképp, amikor ma megkóstoltam egy csokor, kertből szedett medvehagyma-levelet Gergő barátom édesanyjának májpástétoma mellé. Sejtettem ám, hogy készül valami, mert...

Átmulatott éjszaka

Harmadik éve már, hogy az SFportal-os sörözések helyszínén szilveszterezünk, a Trombitás sörözőben. A menü ígéretes volt: előételként konyakos májpástétom, majd süldő gyűrű rokforttal, aszalt szilvával díszítve, és burgonyapürével, amit zúzmarás túrógombóc követ forró...

A zserbó dicsérete

Nincs még egy olyan sütemény a Földön, de talán az egész világegyetemben sem, amely összetételében harmonikusabban ötvözi a természet ajándékait, azaz a kakaóbab, a sárgabarack és a dió ízét, mint a zserbó. A keserű és az édes kettőssége az örök jin és jang, a...
Kínai vacsora zenével

Kínai vacsora zenével

Karácsony előtt mindig összesűrűsödnek a dolgok. A Lucullus baráti társaság hétéves kínai vacsorájára nem tudtunk közös időpontot találni, ezért Manóék és M. Petiék csütörtökön mentek, mi Gergővel, Blemmel, Sonjával, Ádám Dénessel és a barátnőjével, illetve Rhewával...
Magdika konyhája

Magdika konyhája

Magdika konyhájának kincseiért Szécsénybe kellett elautóznunk szombat délután, de Oravecz Peti állandó lelkendezése meghozta a kedvet a hirtelen támadt és latyakossá olvadt hó ellenére is, Geréb Jani pedig körbejárta autójával Budapestet, hogy összeszedjen minket, így...

Én is láttam hétköznapi hősöket

Ülök a kedvenc kis piac melletti étkezdében, amikor mellém telepedik három javakorabeli, vállas mérnökember. Enni kezdenek. – Jó ez a koszt – mondja az egyik. – Jó magyarosan van elkészítve, ahogy kell. – Itt jól főznek, és egész jó az ár is – bólint a másik. –...

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás