Nos, szerkesztem az új Mysterious Universe antológiát, s persze hogy közben születik az új York Ketchikan sztori. Ez most más lesz, ígérem, nem robbannak fel bolygók, omlanak össze hegyek és városok… csupán legendák dőlnek le (Ketchikan módra). Kedvcsinálónak az eleje:

„Milton Byrne-vel először a Megrez naprendszerében zajló háború után találkoztam, miután eljöttem a Tízezer Szikla Menedékéről, és mindenféle őrültségbe öltem mindennapjaimat. Ő akkor a New New York Times szupercellulárisra fellőtt változatát tudósította a béketárgyalások menetéről és megpróbált interjúkat kicsikarni a mutáns illetve a földi diplomáciai testületek tagjaiból. Hamar kiderült, hogy szereti a bokszot, a jófajta italokat és nem ijed meg a saját árnyékától: a tudósítóknak abba a fajtájába tartozott, mint Robert Capa, Ernest Hemingway, vagy Sid Elstrom hajdanán. Szét is ütöttük egymás arcát, természetesen csak barátságos meccseken, aztán rendszerint elmentünk kocsmázni a sajtómunkások törzshelyére, hogy nyolc-tíz whisky után belemerüljünk az anekdotázásba.

Most, három évvel később, Byrne pár kilóval vállasabban, de ugyanolyan kutakodó, és már-már hitetlen tekintettel nézett rám, mint a Megrezben. Tudtam azonban, hogy a hitetlensége csak szerep: zseniálisan ki tudta vele húzni a partnereiből az igazságra mutató részleteket. Ám engem nem verhetett át, ezért a vállára csaptam, és azt mondtam neki.

– Engem nem hatnak meg a trükkjei, Milton. Ha akar valamit, kérdezzen rá!

– Ki vette rá a császárt, hogy belépőt szerezzen magának a Földre?

– Én magam – feleltem. – Mindenkinek vannak gyenge pontjai, mindenki vágyik valamire. Még a kínai császár is.

– És mi az a valami?

– Azt nem árulhatom el.

– Azt mondta, kérdezzek.

– Most meg azt mondom, igyunk.

Egy tradicionális kínai étteremben ültünk Pekingben, a Tiltott Város tőszomszédságában, egy titkos bokszban, vastag függönyök mögött. A titokzatoskodásra harmadik társunk miatt volt szükség, aki nagyon nem szerette volna, ha egy közismert ex-külpolitikai újságíróval és York Ketchikannel látják együtt.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás