Vacsora a Sir LancelotbanEric A. Stillwell, aki majd november 15-én az AXN – SFportal Nap egyik vendége lesz, egy napot eltöltött Budapesten – szerintem kóstolónak. Ide érkezett a feleségével, hogy aztán tovább utazzon Prágába, s hogy két hét múlva megint megérkezzen egy hajóval Vaughn Armstrong, Ethan Philips és Richard Arnold társaságában.

Magam csak este nyolckor tudtam csatlakozni a társasághoz (Áncsán Ildikó, Jun és Michaleczky Peti volt velük) a Sir Lancelot étteremben. Éppen időben, hogy az elszórt igények helyett egy hatszemélyes tál rendelését javasoljam, s hogy a kóla és vízivó emberkéket a Kajmán Pincészetbõl származó Chardonnay elfogyasztására inspiráljam. Aztán kiderült, hogy a hatszemélyes tál legalább nyolcadagos, ha nem kilenc… és innentől az este számomra rémálommá vált – nesze neked fittness életmód.

A tál zseniális volt, bár villát nem adtak hozzá, csak kanalat és kést, hogy középkori hangulatban legyünk. Részemről nem vagyok ellene sem a kardpárbajoknak, sem a mutatványosoknak, sőt (bár ez nem lehet furcsa) még a hastáncosnőknek sem, bár ez utóbbival nem sok keresztény lovag találkozhatott. Aztán meg – jut eszembe – a tálon a pulyka és a burgonya is erőteljesen kilógott a sorból, tulajdonképpen – ha belegondolok – ennyi erővel villát is kaphattunk volna. Olyan kétágút… szakembereket kérdezek: van annak valami neve?… (Mindenesetre nyolc pontot adok a tízből az éteremnek.)

Mindegy: elővettem gyermekkorom legelfeledettebb énjét, és úgy ettem, mint hajdanán nyaranta a nagymamám nyári konyhájában. Közben igyekeztem figyelni a társalgásra (még húsz év, és így angolul is megtanulok valamennyire), bár bele nem folytam. A Stillwell-házaspár fáradt volt már, korán elköszöntek, mi meg rendezvényterveztünk utánuk –a rendezvényszervezésben ezek az egyedüli alkalmak a legjobbak. Egyébként őszülni szoktam, a tegnapi estén viszont fölös súlyokat szedtem fel. De állítólag a testes emberek életvidámabbak.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás