A múltkori thai vacsora és Gergőnél a főzőcskézés meghozták a kedvemet a kókuszos csirke készítésére. Miután a Culinarisban kaptam kókusztejet, sőt zöld curryt is, nyomban nekiláttam egy adagnak.
A következő recept kristályosodott ki.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell kockákra vágva
1 nagyobb padlizsán
fél doboz kukoricakonzerv
1 nagy fej hagyma
0,5-0,8 liter kókusztej
curry vagy zöld curry
friss petrezselyem
friss bazsalikomlevelek
só
A besózott, kockákra vágott csirkemellet pár órára megáztatom a currys kókusztejben. A kókusztejből éppen csak annyit használok, hogy közé szivárogjon. Nem sokat. (A sótól sem kell félni, összefér a kókusztejjel.) Felkockázom a padlizsánt, besózom azt is. Hosszában felvágom a hagymát, és kibontom a konzervkukoricát.
Pár óra elteltével kis vajon megpirítom a csirkemellet, éppen csak, hogy megkapja a vaj. Ráöntöm a padlizsánt, a hagymát, a kukoricát, majd még szórhatok rá ízlés szerint curryt. Végül a maradék kókusztejet is ráöntöm, s a végén a petrezselyemmel megszórom. Fedő alatt kis lángon tartom, míg el nem készül. Tálaláskor jázmin rizst teszek alá, illetve rászórom a friss bazsalikomleveleket.
Mivel Gergőnél is készülünk hasonlót készíteni a hétvégén, szerintem ki kellene próbálni úgy, hogy trombitagombát teszünk bele kukorica helyett, illetve a végén a bazsalikomot kiváltjuk friss mentával.
Legutóbbi hozzászólások