Namost, eljutottam odáig, hogy az elmúlt hónapok nyulas foglalkozásai után kilépjek a „nagyközönség” elé: holnap ugyanis tejfölös-paprikás nyúlpörköltet fogok készíteni a Kiscelli Parkban az odalátogatóknak (már ha nem felejtek el tejfölt és paprikát venni még). A menühöz Davóék hozzák a túrós-szalonnás puliszkát, illetve én uborkasalátát.

Tegnap feldaraboltam, megtisztítottam, bepácoltam négy nyulat. A két órás, véres csiszatolás végén megfogadtam magamban, hogy nyulat most nyár végéig nem… de aztán reggel megéreztem a fokhagymás-tejes pác illatát a hűtőben, és rájöttem, nyúl mindenek felett. Remélem, ezt holnap bizonyíthatom, s még három vegásunk (illetve a nyulacskát nem evők) is megkóstolják legalább a szószt.

Kánikulát ígértek, tehát remek időnk lesz, talán most nem ver szét minket az eső, mint tavaly. Pokrócra telepszünk, beszélgetünk (vállalkozók hagymát is pucolhatnak), kártyázunk. Már előre várom: egy piknik Budapest szívében.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás