A krumplis pogácsa receptje a kommentelők kérésére:
Egy kiló lisztből dagasszunk kelt tésztát kis sóval meg 2-3 deci tejben megfuttatott élesztővel. (A tejbe egy mokkáskanálnyi cukrot is tegyünk és legyen kellemesen langyos.) Közben egy kiló krumplit sós  vízben főzzünk meg (héjastól), majd ha megfőtt, rakjunk hozzá három egész tojást és egy rámát, illetve ízlés szerint sót, és törjük össze! Ebből lesz a töltelék. Várjuk meg, míg kissé kihűl, hogy ne folyjon annyira.

Ha megkelt a tészta, akkor ujjnyi vastagra nyújtsuk ki, kenjük rá a tölteléket (a széleken két ujjnyi helyet hagyjunk szabadon), és a tészta két felét hajtsuk középre (mint a hivatalos borítékba a levelet). Kicsit llapogassuk le, hogy egyformán jusson bele töltelék. Ezután finoman vagdossuk be a tetejét, és a tésztát vágjuk fel nagyobb négyzetekre (elég bucira kell, mert nagyon vastag lesz). Kenjünk meg a tetejét a sütőbe helyezés előtt egy felvert tojással, és közepes fokozaton süssük egészen míg zsemlebarna nem lesz.

Figyelmeztetés: ne együk rögtön, mert leég a nyelvünk! Egyébként egytől is jól lehet lakni…

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás