Könnyed reggeli készül

A külországi utazások egy remek hozománya, hogy az ember jó ételeket fedez fel, illetve szedi össze a receptjeiket. Kettőt, amely Görögországból származik, most megosztok itt. Kezdjük a reggelivel, két személyre:

Fogunk négy paradicsomot, apróra felvágjuk (vagy lereszeljük). Olívaolajon megrottyantjuk, majd amikor a levét kicsit elfőtte, fakanállal két kis mélyedést csinálunk bele, amibe beleütünk kettő tojást tükörtojásnak (aki éhesebb, üssön bele négyet, vagy fektessen bele középre két virslit). Rámorzsolunk egy kis fetát, meg friss oreganót (na jó, zacskóból is mehet). Fedőt rá, és kis lángon gyorsan elkészítjük. Pontosan akkor zárjuk le alatta a gázt/áramot, amikor a tojássárgája éppen csak megkeményedett. Én még teszek a tetejére némi rukkolát – de hát innen kinek-kinek szájíze szerint (pl feta helyett tiszta, kissé sós kecskesajt is zseniális).

A kész ebéd a tányérra kerül

Ebéd, szintén két embernek: rákocskák tejszínes-boros mártásban. A mélyfagyasztott, elősütött rákocskákat (fél kg) sós vízben öt perc alatt gyorsan átfőzzük (ha nem előkészített, fél óra is kell). Olivaolajon egy nagyobb fej lilahagymát vékonykára vágva üvegesre pirítunk, majd egy naaagy lehántott héjú paradicsomot (forró vizes fürdő után gyorsan megy a lehántás) apróra kockázva hozzáadunk. Pár perc után mindezekre rákerül a rákocska is. Megfuttatjuk, majd aláöntünk kis száraz fehér bort. Gyorsan kívánni fogja a főzőtejszínt is, amit ha belekeverünk, már teríthetünk is. Tésztával tálaljuk. Garantáltan finom lesz.

Régen írtam ételekről… Azt hiszem, ismét ideje lesz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás