Alaposan el vagyok maradva a Lucullus-os bejegyzéseimmel (és minden más blogtémával), és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az Atakámban október 25-én megrendezett francia vacsoráról eleddig egy sort sem írtam, miközben lassan itt kopogtat a december az ablakunkon. Pedig illett volna, mert Nánási Lajos barátunk olyan vacsorát dobott össze, hogy csak haj! A kacsamájnál végképp elolvadtam a gyönyörűségtől.

Most sincs azonban sok időm a munkák miatt, így egy fotóriportban emlékezem meg a hajdani remek fogásokról. Ám, hogy ne lógjanak a képek a levegőben, a menüsort azért közzéteszem. Itt jelzem azt is, hogy Lajos mostanság szamárhússal kísérletezik az Atakám konyhájában – szerintem, ha valaki különlegességre vágyik, keresse fel nyugodtan az éttermet, a Batthyányi tér közelében van.

Szóval az október 25.-i vacsora így nézett ki:
Előétel: Pácolt harcsa zöldalma-zeller remulade-dal, vadrukkola, mustár dresszing
Leves: Madras curry-s burgonyakrémleves, kecske rokforttal
Főétel: Préselt borjúláb, langyos póré-bab salátával
Konfitált kacsacomb, kacsamáj, sütőtök püré, bok choi, ázsiai gombák
Desszert: rebarbarás custard torta

…és most a képek:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás