Ott kezdődött az egész, hogy volt egy születésnapom (majdnem mindenkinek van évente egyszer, pl most Németh Attilának is volt). Erről akartam írni, merthogy az élet értelme, a világmindenség meg minden – lehet kérdezni, tudom a választ. De persze a regényírás miatt másra már energiám sem jutott, így alább beteszem a képalbumot (ahol is ünnepeltünk névnapot és házassági évfordulót is), többre ne is számítsatok…
Find more photos like this on SFport.net
Másrészt tartozom egy Lucullus-os vacsorabeszámolóval. Szécsényben voltunk Magdikánál (Gesztenyés kert étterem), aki zseniálisan hozta a vidéki ízeket. Minden egyes hozzávalón érezni lehetett a háziasszony gondos kiválasztását, keze nyomát. Velős pirítós, kacsaleves, máj, szilvával töltött csirkemell és rántott csirkecombok. Puha, omlós hús, egyszerűségében is zseniális fűszerezés, harmonikus ízek. Édességként vaníliás túrógombóc, utolérhetetlen zserbó és szilvás lepény. Egyszerűségében is felsőfok… meg kell kóstolni, ha valaki arra jár a templomnál figyeljen…
Amit komolyabban ki fogok blogolni az egy borkóstoló, a bornyito.hu által szervezve a Doblo Bor Bárban a Dob utcában. És persze a Szefantor. Csak fejezzem be a regényt, és térjek vissza a valóságba…
Legutóbbi hozzászólások