A minap Ogre jóvoltából megismerhettem egy pályázati felhívást, amit a jóravaló boros társaságomat ismerve most közzéteszek, hátha valaki kedvet kap és a múzsa is homlokon csókolja. Nem elhanyagolandó, hogy a nyeremény most nem holmi pénzjutalom, hanem a palackozott öröm maga. (Kattints a képre, ha többet akarsz tudni!)

vylyan mese“A Vylyan Pincészet Classicus borcsaládja 2008 őszétől megújult címkékkel jelenik meg, és ez alkalomból a Vylyan nyereményjátékra hívja a lelkes (vagy leendő) borfogyasztókat.

A címkeváltással egy régi villányi monda elevenedik meg, az új ruhába öltöztetett borok az Ördögszántotta hegyről (Szársomlyó) mesélnek. A borok ugyanúgy, mint az Ördögszántotta hegy mondájának szereploi, együvé tartoznak, azonos történet részei – mégis más és más karakterűek. Ezt fejezik az új ruhába öltöztetett classicus borok, címkéiken a monda egy-egy szereplőjével. A borok illatukkal, zamatukkal, a monda szereplői pedig az ősi mesével ajándékoznak meg bennünket.

A feladat egyszerű: a monda szereplőit felhasználva egy „új monda” megírása. A téma szabad: szólhat a szőlőről, a borról, a pincészetről… A történetben azonban szerepeljen Harka a szép leány, az Ördög és a Boszorkány, a Kecskét senki se felejtse, a Kakast, s a Macskát is szerepeltesse.

Szárnyaljon hát az alkotó fantázia! A történet lehet bús, vagy komikus, (esetleg tragikomikus), verses, vagy regényes. Műfaji, terjedelmi korlát nincsen, korra, nemre való tekintet nélkül bárki nevezhet.
Beküldési határidő: január 8.

Az alábbi e-mail címre: vylyan@vylyan.hu
A legjobb művet értékes classicus borcsomaggal jutalmazzuk, valamint a nyertes (másodmagával) meghívást kap a Vylyan Pincészet január 17-i Vince-napi rendezvényére.
Az eredményről mindenkit e-mailben értesítünk.

A zsűri tagjai: Bächer Iván, író, újságíró, publicista • László Ágnes, újságíró • Méhes Károly, költo, író, újságíró • Nagy Bandó András, humorista, író • Nagy Sebestyén, musorvezeto • Pécsi Borozó magazin”

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás