Kincsem – szubjektív filmkritika

Kincsem – szubjektív filmkritika

Kincsem. Ikonikus név, egy 1874-ben született angol telivér neve, akinek szobra áll Newmarketben. Most készült róla egy film, azaz dehogyis: készült egy mozi egy életművész svihákról, aki addig hajtott egy lovat erdőn, mezőn, patakfolyásban, míg az minden versenyt meg...
Kincsem – apró tények gyűjteménye

Kincsem – apró tények gyűjteménye

Felsorolok pár történelmi tényt, amit a Kincsem-regényem kutatása közben alapból összeszedtem, és amiket a film előtt célszerű elfelejteni: – Kincsem a világ egyik legnyugodtabb lova volt, ezt minden anyag és visszaemlékezés kiemeli: amikor mindenki ideges volt...
Kincsem – motivációk

Kincsem – motivációk

Minden kreatív írás órán elmondom, hogy a karakterek a legfontosabbak, és az írónak tisztában kell lennie az összes karakter (még a legkisebbek) motivációival. Tudnunk kell, mi hajtja a szereplőinket. Egy sci-fi vagy fantasy esetében, de egy kriminél is, viszonylag...
Cop Mortemről röviden

Cop Mortemről röviden

Kovalik József elkészítette első filmjét Cop Mortem címmel. A stáblistán sok ismert színész neve sorjázik: Kamarás Iván, Anger Zsolt, Gáti Oszkár, Szabó Győző… sorolni is nehéz. Ganxsta Zolee… A trailer jó, a Mucsi Zoltánnal forgatott reklámanyag...
Fekete mise: Johnny és Benedict

Fekete mise: Johnny és Benedict

Ígéretes szereposztással érkezik a mozikba a Scott Cooper rendezte Fekete mise című megtörtént események ihlette gengszterfilm, amely a bostoni ír maffia felemelkedésének és bukásának két évtizedét mutatja be 1975-től kezdődően. Mert ki ne lenne kíváncsi Johnny Depp...
Az ételművész – kötelező mozi vacsora előtt

Az ételművész – kötelező mozi vacsora előtt

Bradley Coopert szeretjük, ránézésre jó fej és egyre jobb színész. Személy szerint én enni is szeretek, kedvelem a finom és jól kinéző ételeket – ez nem meglepetés a blogom olvasóinak, a Lucullusos vacsorákról jó néhányszor írtam már. Nem kevésbé kedvelem a...

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás